'Bemiddelt met verve'

Ensemble relatiebemiddeling voor kunst-en cultuurliefhebbers van 50 jaar en ouder

Werkwijze

op de uitkijk amsterdam

Hier vindt u in het kort een beschrijving van mijn werkwijze. U moet zich voorstellen dat de genoemde stappen ook naast en door elkaar kunnen lopen.

Het belangrijkste is, dat ik voor u op een integere wijze mijn uiterste best doe om u in contact te brengen met plezierige, betrouwbare, gelijkgestemde mensen met wie u een brede belangstelling voor kunst en cultuur deelt. Mensen die zich allen openstellen voor die ene bijzondere persoon die qua stijl, sfeer en achtergrond zo goed aansluit dat het de moeite waard is het leven met elkaar verder te ontdekken.

Ik start met een – geheel vrijblijvend en kosteloos – kennismakingsgesprek bij mij thuis in Nigtevecht, waar ik u nader informeer over mijn werkwijze. U krijgt een indruk van wie ik ben en op welke wijze ik werk, en u kunt mij alle vragen stellen die u heeft. Ik stel mijn huis en hart open, ben – naast deskundig én goedlachs – ook eerlijk, transparant en enthousiast, en verwacht dat ook van u.

Wanneer wij beiden het vertrouwen hebben dat een bemiddelingstraject voor u de juiste weg is, kom ik bij u thuis langs voor een uitgebreid intakegesprek. Uw leven in al zijn facetten zal tijdens dit tweegesprek de revue passeren om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wie u bent èn wie u zoekt. Het resumé als weerslag van het gesprek, de persoonsbeschrijving en het partnerprofiel, worden uiteraard in overleg met u samengesteld. Uw profiel complementeer ik met een foto of fotocollage. Uiteraard ga ik zorgvuldig en discreet om met uw persoonsgegevens, en die van de anderen in mijn bestand.

Aan de hand van uw wensen die wij samen hebben opgesteld in een partnerprofiel, ga ik voor u op zoek naar de partner die u beoogt. De zoektijd beslaat een periode van 18 maanden.

Ik leg u na het intakegesprek uit welke activiteiten ik voor u ga ontplooien.

Desgewenst kan aansluitend een persoonlijk gesprek in Nigtevecht plaatsvinden, om de profielen met mij te bespreken.

De eerste stap in mijn zoektocht voor u start met een bestandsselectie. De partnervoorstellen die ik u doe zijn gebaseerd op mijn ervaring en intuïtie, en uw leefsfeer en wensen. Ik doe u uitsluitend voorstellen waarbij ik het gevoel heb dat het contact mogelijkerwijs tot een liefdevolle relatie zal leiden. 

Mijn voorstellen bespreek ik altijd telefonisch of persoonlijk met u. U bepaalt daarna of het partnervoorstel start met een eerste kennismaking, uiteraard op voorwaarde dat ook de aan u voorgedragen kandidaat daarin interesse heeft.

U moet zich voorstellen dat mijn cliëntenbestand voortdurend in beweging is.

Het is ook mogelijk om met een geanonimiseerde vermelding bij de Cliëntprofielen op deze website opgenomen te worden, maar dit gebeurt uiteraard alleen in overleg met u.

De tweede stap in het bemiddelingstraject betreft een netwerkselectie. Door de jaren heen heb ik een groot netwerk aan contacten opgebouwd en ik put daarnaast uit een reservoir van mensen uit mijn eigen kring, om een kandidaat voor te stellen die overeenkomt met het door ons opgestelde partnerprofiel. Wanneer ik inschat dat een potentiële kandidaat mogelijk interessant is voor u, dan benader ik allereerst de persoon in kwestie en nodig deze uit voor een persoonlijk onderhoud. Zo wordt zowel uw privacy als die van de kandidaat, gegarandeerd.

Wanneer ik op basis van dit gesprek denk dat het een goed partnervoorstel oplevert én mijn netwerkcontact daar positief over is, informeer ik u daar persoonlijk of telefonisch over. Alleen u bepaalt aansluitend of u akkoord gaat met een kennismaking.

De derde stap in het bemiddelingstraject is het plaatsen van een advertentie in één van de landelijke dagbladen. Aangezien ik al sinds 2007 met mijn eigen bureauadvertentie  adverteer in de landelijke dagbladen, is de respons aanzienlijk.

Ik stel, in nauw overleg met u, een kleine advertentie op, waarin een aantal kernwoorden worden opgenomen die als doel hebben de persoon aan te spreken waar wij naar op zoek zijn. De advertentie moet prikkelen en uitnodigen tot reageren. De kosten van een persoonsgerichte advertentie zijn opgenomen in mijn tarief.

Alle reacties bespreek ik – gedocumenteerd met foto’s maar verder geheel geanonimiseerd – in een persoonlijk gesprek met u. Vervolgens bepalen wij samen welke kandidaten ik uitnodig of thuis bezoek voor een nadere kennismaking met mij. Na verslaglegging hierover aan u, bepalen wij in gezamenlijk overleg wie u gaat ontmoeten voor een persoonlijke kennismaking. Ik adviseer u desgewenst over locatie en tijdstip.

Gedurende mijn zoekperiode van anderhalf jaar houd ik u, afhankelijk van uw wensen, maandelijks op de hoogte van de ontwikkelingen en mijn acties. Voor u ben ik telefonisch bereikbaar voor vragen of adviezen. Dit geldt wanneer u in contact bent met een potentiële partner, maar ook wanneer u van gedachten wilt wisselen over iets wat u bezighoudt.

Wanneer ik u in contact hebt gebracht met een kandidaat met wie u de kennismaking voortzet blijf ik, op de achtergrond, aanwezig voor al uw mogelijke vragen. Dit beslaat een periode van zes maanden. Mocht het contact, onverhoopt, binnen zes maanden worden beëindigd, dan ga ik – binnen de totale periode van de bemiddeling – voor u verder zoeken naar een andere kandidaat.

‘Ensemble bemiddelt met verve’