'Bemiddelt met verve'

Ensemble relatiebemiddeling voor kunst-en cultuurliefhebbers van 50 jaar en ouder

Energieke en vrolijke vrouw, 72

Hbo +, weduwe, Utrecht

Vrolijk, open, energiek, nuchter, praktisch ingesteld en oplossingsgericht zijn woorden die haar kenmerken. Zij is een optimist met zelfinzicht die in lastige situaties de boel weet vlot te trekken, mild naar anderen en vergevingsgezind. Anderen kennen haar als zorgzaam, stoer en veerkrachtig en trouw in vriendschappen. Zij is echt sportief, tennist enkele keren per week, wandelt lange afstanden en maakt fietstochten, ook graag tijdens comfortabele vakanties. Haar kinderen hebben veel vertrouwen in haar rol als moeder en oma, zij vinden het fijn dat ze voor hen klaarstaat als dat past in haar agenda. Sinds haar pensionering, zij werkte als directeur in het onderwijs, vervult zij een adviesfunctie en een voorzitterschap. Daarnaast geniet ze van buiten bewegen, familie en vrienden, een kook- en boekenclub, een dag per week oppasoma voor haar jongste kleinkind, kunst- en cultuuruitjes en gezelligheid met naasten. Haar ruime huis is modern ingericht, fijn en prettig gelegen in het midden van het land. De (internationale) politiek volgt zij net als de ontwikkelingen in de maatschappij. Haar gezondheid en conditie zijn goed. Na het overlijden van haar man is ze veel dingen gaan oppakken wat haar heeft geholpen in het rouwproces. Ze kan goed alleen zijn maar mist een maatje, een man om interesses en activiteiten mee te delen. De gezelligheid en intimiteit met een attente, zorgzame, gezonde, sportieve en maatschappelijk betrokken man met een eigen sociaal leven en meerdere belangstellingen.

Romantische en goedlachse vrouw, 66

Hbo opleiding, weduwe, Noord-Holland

Ze is slank, oprecht, vrolijk en een vleugje klassiek, deze attente en warme vrouw met een stralende lach en haar optimisme. Een heerlijke, ook serieuze vrouw die smaakvol gekleed gaat in een jurk of een stijlvolle spijkerbroek met blouse en sjaal. Zij houdt er van zich mooi te maken voor een feest of andere vrolijke gelegenheid. Het leven wil zij vieren en ze plukt de dag, iedere keer opnieuw. Haar wens om dat samen met een actieve, ondernemende, liefdevolle en fijne man te doen is groot. Zelf werkt zij al heel veel jaren met plezier als zelfstandig ondernemerscoach en loopbaanadviseur. Haar enthousiasme, zakelijk instinct, optimisme en luisterend oor geeft haar cliënten vertrouwen en handvatten. Zij is breed geïnteresseerd in innovatie, cultuur, actualiteit en politiek. Van een cultfilm, een mooie tentoonstelling, gezelligheid met familie en vrienden, uit eten, dansen, vakanties en buiten bewegen geniet zij enorm. Haar sfeervol ingerichte appartement in een statig historisch pand in het centrum van een stadje is comfortabel en luxe ingericht, een heerlijke plek om te genieten van een met liefde verzorgde maaltijd en een fijn gesprek met dierbaren. De band met haar vrienden en kinderen is sterk en liefdevol. Als familie plannen zij jaarlijks een korte vakantie, vaak skiën, en de verjaardagen en feestdagen worden altijd gevierd. Sinds enkele jaren is zij een dag per week oppasoma, hier geniet ze van. Haar omgeving omschrijft haar als een doorzetter, integer, flexibel en gestructureerd.

Hoewel zij zeer tevreden is met haar leven nu, weet zij ook dat de dialoog, gezelligheid en intimiteit met een gelijkgestemde man haar leven zal verrijken. Voor haar ben ik op zoek naar een warme en fijne, ook romantische, man. Hij is zelfstandig, ondernemend en heeft voldoende eigen interesses. Hij leidt een goed leven, is energiek, prettig in het contact en gaat goed en verzorgd gekleed. Een man die nu ook van het leven geniet en samen met haar de slingers gaat ophangen.

Plezierige, aantrekkelijke levensgenieter, vrouw, 80’er

Academisch niveau, Drenthe

Een open, charmante en stijlvolle, vrouwelijke vrouw met een innemende en warme uitstraling en een sterk gevoelsleven. Zij is hartelijk, betrokken, gastvrij, intelligent, innemend en kritisch. Voor haar zijn diepgaande gesprekken over het leven, elkaars drijfveren, filosofie, literatuur en klassieke muziek, de motorolie van haar bestaan. Zij is een rasverteller en deelt haar gedachten en gevoelens graag met anderen. In haar smaakvolle en sfeervolle huisje in de bossen waar altijd klassieke muziek klinkt en stapels boeken liggen, laat zij zich omringen door schilderijen, portretten en foto’s van haar (voor) ouders en antiek, deze herinneringen geven haar warmte en zij spreekt met liefde over haar jeugd. Ze woont hier plezierig maar rijdt regelmatig naar het westen van het land, terug naar zee, de regio waar zij opgroeide en lange tijd woonde. Met haar kinderen en kleinkinderen heeft zij een goede en vertrouwensvolle band. Haar interessegebied is breed maar het accent ligt wel op klassieke muziek. Lang speelde zij zelf luit maar dit kan zij nu niet meer vanwege artrose. Naast muzikale optredens bezoekt zij regelmatig toneelvoorstellingen en musea, ook onderhoudt ze heel trouw haar sociale contacten. Met haar passie voor koken nodigt zij regelmatig vrienden uit voor een etentje, ook luncht ze graag in goede restaurantjes of op een zonnig terras. Favoriet is starten met oesters en een koel glas wijn. Ze volgt nog met regelmaat cursussen en lezingen over onder andere filosofie en religies. Om in conditie te blijven gaat ze naar de sportschool en wandelt ze.

De fijne geestverwant die zij graag zou ontmoeten is een boeiende, ontwikkelde man met een brede interesse in natuur, cultuur en klassieke muziek. Met hem wil ze goede gesprekken voeren, samen naar muziek luisteren en genieten van wijn en spijs.

Gastvrije, beschouwende en serieuze vrouw, 69

Academica, weduwe, omgeving Utrecht

Zij is een aardige, gastvrije, precieze, intellectuele en introverte vrouw met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en maatschappelijk geëngageerd. Ondanks dat haar leven gevuld is met vrijwilligerswerk, veel interesses en activiteiten, een fijn huis en een trouwe vriendenkring ervaart zij een groot gemis na het overlijden van haar man, degene met wie ze veel belangstellingen deelde en met wie ze samen optrok. Zij had al eerder haar boeiende loopbaan beëindigd. Met hart en ziel werkte zij in de academische wereld. Nu helpt ze statushouders met hun Nederlands, zingt ze in een koor, schildert en sport ze regelmatig, neemt al jaren deel aan een leesclub, heeft enkele bestuursfuncties en is lid van een protestantse kerkgemeenschap, zondags gaat ze regelmatig naar de kerkdienst. Tuinieren doet ze ook met veel plezier. Ze leest veel Nederlandse fictie en gaat regelmatig naar een concert, geniet van oude en Spaanstalige muziek, een museumbezoek, soms een goed toneelstuk en een filmhuisfilm. Ze is dol op de Waddeneilanden en geniet van af en toe een reisje. Per auto of trein in Nederland of binnen Europa.

De man die ik voor haar zoek is een energieke, beschaafde en goed verzorgde man met een lieve familie. Een rustige, evenwichtige man die de ander wat te vertellen heeft en maatschappelijk betrokken is. Hij heeft een brede culturele belangstelling, is belezen en heeft een goede algemene ontwikkeling. Hij fietst en wandelt graag en houdt misschien wel van kamperen. Een aardige, slimme man om meerdere activiteiten mee te ondernemen, samen te delen en gezamenlijks iets op te bouwen in een gelijkwaardige relatie.

Sprankelende, liefdevolle vrouw, 67

Academica, Zuid-Holland

-in contact-

Zij is een aantrekkelijke, enthousiaste en innemende vrouw met een warme, vrouwelijke uitstraling. Vrienden kennen haar als een gezellige, gulle en gastvrije vrouw met humor, diepgang en een groot hart. Een persoonlijkheid, daadkrachtig maar ook kwetsbaar, eerlijk en integer, lief en met lef, enthousiast en ondernemend, met een brede interesse: van kunst en cultuur tot natuur en bewegen. Een optimist die snel contact legt en goed kan luisteren en analyseren. Zij heeft haar leven op orde, maakt regelmatig (kunst)trips bijv. naar Parijs en geniet daar van een salade chèvre chaud, maar mist de liefdevolle relatie om hier ook samen van te genieten. Ze is de trotse moeder van twee zoons, zij kennen haar als lief, meelevend en levenslustig. Ze is trouw aan de mensen om haar heen, en onderhoudt haar lange vriendschappen met liefde en zorg. Als jurist maakte zij carrière bij enkele grote bedrijven. Haar huis is met smaak en kleur ingericht. Als echt buitenmens geniet ze van groen, bergen, plas en zee, fietsen, wandelen en skiën en dan ook graag iets ondernemen. Ze geniet van kleine dinertjes, verdiept zich nu in wijn, uit of thuis, fotografie, gaat naar musea en sportschool, oefent met golf en maakt regelmatig een stedentrip of andere reis. Daarnaast heeft ze enkele bestuursfuncties waar ze tijd aan besteedt. De dingen die ze doet, doet ze met verve.

De energieke, intelligente man met stijl die ze graag zou ontmoeten en het leven mee wil vieren, is een warme persoonlijkheid die met de nodige zelfspot en relativeringsvermogen in het leven staat. Hij is initiatiefrijk, empathisch en gezellig, heeft leuke of interessante plannen, wil slenteren door het ook minder bekende deel van Parijs en dan Musée Bourdelle of Zadkine bezoeken. Of naar???  Ze laat zich graag verrassen en verrast ook zelf.

Veelzijdige en opgewekte vrouw, 58

Hbo opleiding, Noord-Holland

-in contact-

Zij is een sociale, veelzijdige, optimistische en actieve vrouw, trouw en warm in vriendschappen, betrouwbaar, hulpvaardig, zelfstandig en ook grappig. In haar werk als docent Nederlands probeert ze jongeren de liefde voor taal en lezen mee te geven. Met enthousiasme zingt ze daarnaast in een koor en is al jaren lid van een boekenclub. Ze leest veel en heel divers, is geïnteresseerd in geschiedenis en is zich meer gaan verdiepen in haar Surinaamse achtergrond.  Dagelijks fietst ze naar haar werk, haar favoriete sporten zijn pilates, bokszaktraining en wandelen. Met haar vrienden bezoekt ze veelvuldig een museum, concert of theater en ze houdt van dansen. Sinds enkele jaren woont ze in een stadje buiten Amsterdam, hier geniet ze van de rust, haar fijne huis met tuin en van haar twee katten die leven in de brouwerij brengen en met wie het heerlijk knuffelen is. Zij kan zich goed alleen en met anderen vermaken maar nu haar baan, huis en leven op orde zijn mist ze een serieuze relatie, het samenzijn en delen van zaken met een geliefde. Deze eerlijke man is een goede gesprekspartner met een zelfstandig leven. Hij verlangt ook naar een liefdevolle relatie waar zij met elkaar genieten en tevens ook tijd en ruimte hebben voor hun eigen vrienden en familie. De interesse moet wel aanwezig zijn om deelgenoot te worden/te maken van elkaars sociale omgeving: vrienden, familie en in haar geval katten.

Zonnige, initiatiefrijke vrouw, jonge 80’er

Academica, weduwe, Zuid-Holland

-in contact-

Bijzonder enthousiaste, ondernemende, nieuwsgierige en aantrekkelijke vrouw. Never a dull moment met een agenda vol fijne afspraken op het gebied van kunst, cultuur, literatuur, sport, vriendschappen, kinderen en kleinkinderen. Haar belangstelling is breed met het accent op literatuur, beeldende kunst en film. Zelf zegt ze: “Het woord heeft voorrang op muziek.” Ze is voor veel te porren en verlegt ook nu nog haar grenzen met dingen die ze nooit eerder deed. Haar kledingstijl is chique, nonchalant en ze oogt jonger dan haar leeftijd doet vermoeden. Haar zonnige huis staat vol boeken, veel romans en kunstboeken gecombineerd met kunstvoorwerpen. Ze is een leergierige, ambitieuze vrouw met interesse in de ander. Anderen kennen haar als een echte doorzetter en beslisser die van elke dag iets maakt en zich door pijntjes heen bijt.

De vriend die ik voor haar zoek is een man met een passie, fit, slim en actief. Hij heeft stijl en karakter en is een beetje zorgzaam. Intimiteit delen, goede gesprekken, samen naar musea, film, ballet, theater, hotel en restaurant is ook zijn verlangen maar hij kan haar ook vrijlaten met haar vrienden en interesses.

Muzikale, sportieve en mooie vrouw, 63

Hbo opleiding, weduwe, regio 035

Energiek, elegant, meisjesachtig, vrolijk, sportief en muzikaal zijn woorden die haar typeren. Gelukkig met lieve kinderen en een trouwe vriendenkring. Zij kennen haar als warm, geïnteresseerd, ondernemend, liefdevol en ook wel stoer en sterk. Zelf kent ze zich als iemand die positief en genuanceerd denkt en kan genieten van kleine dingen. Ze is serieus en betrokken en houdt van veel sociale afspraken, liever in klein verband dan in grote groepen. Drie dagen per week heeft ze een intensieve baan in de zorgsector die haar voldoening geeft. Muziek, actief bewegen (tennissen, wandelen, sportschool, fietsen), lezen en koken zijn belangrijke interesses. Ooit deed ze een paar jaar conservatorium en ze geniet van veel musiceren met vrienden, vooral strijkkwartet. Ze gaat graag naar een museum, concert, filmhuis, dans, cabaret, maar houdt ook van in de tuin werken en (liefst samen) klussen. In haar ideale vakantie is er afwisseling tussen lui en actief/sportief, eenvoud en luxe, natuur en cultuur.

Het lijkt haar heerlijk om veel van dit alles te kunnen delen met een liefhebbende partner, met wie ze op termijn ook zou willen samenwonen. Een veelzijdige, energieke man, wijs, sportief, stoer maar ook lief en attent, met een prettig sociaal leven. Evenwichtig, net als zij afkomstig uit een warm nest. Samen genieten van grote en vooral kleine dingen, plannen maken, blij worden van en met elkaar.

Hartelijke, leergierige, empathische vrouw, 84

Kunsthistorica, weduwe, Zuid-Holland

Zij is een bescheiden, hartelijke, enigszins verlegen, intelligente en leergierige vrouw met interesse in wat mensen bezighoudt en beweegt. Ze gaat vlot en smaakvol gekleed. Zelf kent zij zich ook als een oermens die enorm kan genieten van de krachten van de natuur: onweer, vuur en storm. Hier wordt ze letterlijk blij van. Het contact met haar kinderen is prima. Haar kleinkinderen vinden haar een goede oma, ze neemt ze mee naar het Concertgebouw en ondernemen samen andere activiteiten. Zij houdt van zowel klassieke muziek als van evergreens, leest graag gedichten, romans en historische boeken. Regelmatig bezoekt ze een muziekuitvoering, toneel, museum, dans, ballet en film. Zij werkt als vrijwilliger binnen de archeologie. Sinds enige tijd studeert zij cello, ook maakt zij deel uit van een historische leesclub en onderhoudt haar sociale contacten. Haar herenhuis, in een fijne, rustige buurt nabij het centrum van een cultuurrijke en prettige stad voelt vertrouwd. Zij is gezond, loopt of fietst regelmatig naar het centrum en in haar omgeving, het is haar manier om in beweging te blijven.

De man die ik voor haar zoek is een beschaafde man met goede manieren, absoluut correct Nederlandssprekend. Hij geniet oprecht van klassieke muziek (vooral van Mahler, de liederen van Schubert en de Mattheus Passion) enz., van gedichten en zingen (het hoeft niet mooi te zijn). Hij is een redelijk fitte leeftijdgenoot met een eigen sociaal leven en misschien wel een baard.

Charmante, bewust genietende vrouw, 63

Hbo opleiding, weduwe, Brabant

-in contact-

Een prettige persoonlijkheid, open en makkelijk in de omgang, zorgzaam en warm met een vrolijke, in de ander geïnteresseerde, uitstraling. Zij is oplossingsgericht en positief gestemd. Haar familie, (klein)kinderen en vrienden zijn heel belangrijk voor haar en komen graag langs in haar zonnige, lichte huis. Zij werkt een aantal dagen per week in de eerstelijnszorg. Verder geniet zij van culturele activiteiten, werkt zij in haar tuin, kookt en eet regelmatig voor en met vrienden/ familie en wandelt graag met haar hond. Zij geniet zeer van de schoonheid van de natuur en is graag buiten. Steeds meer is zij zich ook bewust van de waarde hiervan en van de mensen om haar heen, daarvoor is zij dankbaar en geniet er nog intenser van dan voorheen. Zij golft soms, wandelt, zwemt en fietst. Haar gezondheid en conditie zijn goed. Ze kan goed alleen zijn maar ze mist een maatje, de intimiteit van een liefhebbende, gelijkgestemde, partner om elkaars leven te verrijken en meer samen te delen. Ik zoek voor haar een evenwichtige, hartelijke man bij wie haar kinderen en hond welkom zijn.

Slanke, sportieve, warme vrouw, 76

Academisch niveau, Midden-Nederland

Enthousiast, energiek, empathisch, jeugdig en zorgzaam zijn woorden die haar typeren, net als soms wat voorzichtig en afwachtend. Een romantische vrouw met een open blik, oprecht, gastvrij en een goed verteller die 25 jaar met veel plezier in Amerika woonde met haar gezin. Haar heerlijke huis is de zoete inval, kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie komen er graag en vaak langs. Zij heeft het smaakvol, warm en gezellig ingericht met kunst en antiek, boeken en foto’s. De grote tuin, een klein paradijsje vol bloemen en planten, onderhoudt zij zelf. Ze gaat overwegend casual sportief gekleed maar ze geniet er ook van om zich uit te dossen in feestelijke kleding voor een bijzondere gelegenheid. Dagelijks wandelt ze en doet ze yoga, ook golft ze regelmatig. Ze schildert, maakt deel uit van een kunstclub met wie ze musea bezoekt, gaat graag naar klassieke of jazzconcerten, geniet van eten in een leuk restaurant, lezen en houdt van dansen. Haar kinderen, de grote liefdes in haar leven, en vrienden zijn trots op haar en bewonderen haar dat ze zo actief is en veel voor anderen doet. Heel graag zou ze weer een man ontmoeten, invoelend, gezellig, ondernemend en fit. Het zou ook fijn zijn wanneer hij over internationale ervaring beschikt. Een man om lief te hebben en een vertrouwensband mee op te bouwen. Samen op pad gaan, gezellig  bij de open haard  en reisjes maken. Elkaars vrijheid, vriendenkring en familie respecterend en samen plezier en verdriet kunnen delen.

Bevlogen en boeiende man, beeldend kunstenaar, 78

Academisch niveau, België

-in contact-

Schilderen is zijn passie. Dagelijks vind je hem in zijn atelier, om te schilderen, te schrijven en te lezen. Het is zijn manier om zijn geest wakker te houden. Verder is hij veel op pad om zijn werk naar tentoonstellingen in binnen en buitenland te brengen en te halen. Al decennialang exposeert hij in meerdere musea en diverse galeries en maakt zijn werk onderdeel uit van musea en grote en kleine particuliere verzamelingen. Naast de beeldende kunst is er bij hem ook de liefde voor klassieke muziek, filosofie en poëzie van de Vijftigers. Hij geniet van af en toe een reisje, een sfeervol gedekte tafel en een maaltijd met aandacht. Zelf kan hij goed koken.

Een geboren Belg die na tientallen jaren in Nederland te hebben gewoond, daar doceerde aan een kunstacademie en werkzaam was als beeldend kunstenaar, recent verhuisd is naar de Belgische provincie Limburg waar hij meer rust en ruimte heeft. Hij is gedisciplineerd en zeer georganiseerd, veeleisend naar zichzelf, hij houdt van kwaliteit. Met zijn dochters en hun gezinnen is het contact goed.

Zelf zegt hij dat je geen man kunt zijn zonder vrouw. Hij mist de dynamiek, de warmte en aandacht van en voor een geliefde. De vrouw naar wie hij verlangt is een nieuwsgierige, slanke, stijlvolle, mooie, beetje bijzondere en stabiele vrouw. Een ontspannen, niet al te burgerlijke, goed ontwikkelde vrouw met analytisch vermogen die hem de ruimte laat (deze zelf ook nodig heeft) en bij wie hij zich weer man kan voelen.

Jeugdige, bezielde vrouw met lef en levenslust, 80’er

Kunsthistorica, Amsterdam

Een vrolijke, enthousiaste, intellectuele, gedisciplineerde, aantrekkelijke, sociale en spontane vrouw met lef en doorzettingsvermogen. Ze gaat smaakvol, een beetje arty, gekleed en ziet er heel goed, naturel en jeugdig uit. Zij werkt nog aan publicaties, houdt lezingen en is zeer betrokken bij ontwikkelingen binnen haar vakgebied. Zij wil haar bijdrage leveren aan de maatschappij, zoals ze dat al haar hele leven (met verve) doet. De levenslust en nieuwsgierigheid spat van haar af, het is voor haar ook de reden om op zoek te gaan naar haar lief, een goed uitziende intellectuele man afkomstig uit een gestudeerd en/of artistiek milieu. Ze zoekt een trouwe man, om liefde en aandacht voor elkaars leven en interesses te delen. Een lieve, leuke en ook nog fitte man met een brede belangstelling die ook van ontspanning en rust houdt. In haar ruime appartement aan het water omringt zij zich met haar boeken, een piano, bureau en veel kunst van vrouwen en andere dierbare stukken. Het is een heerlijke plek waar het gonst van creativiteit. Ook zingt ze in een koor, neemt deel aan een leesclub, wandelt met een vaste groep en onderhoudt haar sociale contacten. Uitjes naar de opera, het concertgebouw, een bioscoop of musea vindt zij erg fijn. Het contact met haar kinderen en kleinkinderen is goed. Zij leest de NRC, kunstbladen en het Historisch Nieuwsblad. Recent maakte zij een muziekreisje. Zo nu en dan een kort reisje hoort er ook bij.

Prettige, creatieve en muzikale vrouw, 66

Sociaal geograaf, weduwe, Amsterdam

-in contact-

Haar warme en open uitstraling komt je tegemoet wanneer je haar spreekt. Een wereldse, ook wat speelse, vrouw met een onderzoekende geest, levenslustig, met humor, intuïtief, avontuurlijk en met een groot organisatietalent. Zij is makkelijk in de omgang, wil graag dingen helder en in harmonie oplossen. Meerdere dagen per week werkt zij als projectmanager aan duurzaamheidsprojecten; ook hierin verkent zij, met hart en ziel, graag nieuwe terreinen. Het functioneren van de stad in al zijn facetten fascineert haar. Zij is sportief, vaak spelverdeler, en in organisaties vaak de spil die initiatieven neemt en anderen laat scoren. In vriendenverband neemt zij ook vaak het voortouw. Wekelijks speelt ze zowel in een symfonieorkest als kleine blazersgroep, ze tennist, bezoekt film, kunst- en cultuurpodia en onderhoudt haar warme vriendschappen met familie en vrienden maar ze houdt ook van stilte en rust. Ze reist graag maar is terughoudend met vliegen en houdt van onverwachte ontmoetingen. Dagelijks leest ze de NRC en de Correspondent. Haar heerlijke charmante huis staat op “de mooiste plek van Amsterdam”, hier geniet zij van de tuin, het water en uitzicht. Met haar, uitwonende, zoon heeft zij een hechte band.

De man die ik voor haar zoek is een leeftijdgenoot, goed verzorgd, een beetje speels, met een eigen stijl, wat non conformistisch. Zijn interesse is breed, hij is intelligent, sportief, handig, flexibel, gezond en houdt van actief bewegen. Hij is toegankelijk, hartelijk en warm, houdt van natuur,  muziek en cultuur en verlangt ook naar een liefdevolle en gelijkwaardige relatie.

Gun uzelf de stap naar verbondenheid!

‘Ensemble bemiddelt met verve’