'Bemiddelt met verve'

Ensemble relatiebemiddeling voor kunst-en cultuurliefhebbers van 50 jaar en ouder

Slanke, sportieve, stoere vrouw, 76

Hbo-niveau, Midden-Nederland

Enthousiast, energiek, empathisch, jeugdig en zorgzaam zijn woorden die haar typeren, net als soms wat voorzichtig en afwachtend. Een vrouw met een open blik, oprecht, gastvrij en een goed verteller. Haar heerlijke huis is de zoete inval, kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie komen er graag en vaak langs. Zij heeft het smaakvol, warm en gezellig ingericht met kunst en antiek, boeken en foto’s. De grote tuin, een klein paradijsje vol bloemen en planten, onderhoudt zij zelf. Ze gaat overwegend casual sportief gekleed maar ze geniet er ook van om zich uit te dossen in feestelijke kleding voor een bijzondere gelegenheid. Dagelijks wandelt ze en doet ze yoga, ook golft ze regelmatig. Ze schildert, maakt deel uit van een kunstclub met wie ze musea bezoekt, gaat graag naar klassieke of jazzconcerten, geniet van eten in een leuk restaurant, lezen en houdt van dansen. Haar kinderen, de grote liefdes in haar leven, en vrienden zijn trots op haar en bewonderen haar dat ze zo actief is en veel voor anderen doet. Heel graag zou ze weer een man ontmoeten, invoelend, gezellig, ondernemend en fit, om lief te hebben en een vertrouwensband mee op te bouwen. Samen op pad gaan, reisjes maken en genieten.

Romantische en goedlachse vrouw, 66

Hbo opleiding, weduwe, Noord-Holland

Ze is slank, oprecht, vrolijk en een vleugje klassiek, deze attente en warme vrouw met een stralende lach en haar optimisme. Een heerlijke, ook serieuze vrouw die smaakvol gekleed gaat in een jurk of een stijlvolle spijkerbroek met blouse en sjaal. Zij houdt er van zich mooi te maken voor een feest of andere vrolijke gelegenheid. Het leven wil zij vieren en ze plukt de dag, iedere keer opnieuw. Haar wens om dat samen met een actieve, ondernemende, liefdevolle en fijne man te doen is groot. Zelf werkt zij al heel veel jaren met plezier als zelfstandig ondernemerscoach en loopbaanadviseur. Haar enthousiasme, zakelijk instinct, optimisme en luisterend oor geeft haar cliënten vertrouwen en handvatten. Zij is breed geïnteresseerd in innovatie, cultuur, actualiteit en politiek. Van een cultfilm, een mooie tentoonstelling, gezelligheid met familie en vrienden, uit eten, dansen, vakanties en buiten bewegen geniet zij enorm. Haar sfeervol ingerichte appartement in een statig historisch pand in het centrum van een stadje is comfortabel en luxe ingericht, een heerlijke plek om te genieten van een met liefde verzorgde maaltijd en een fijn gesprek met dierbaren. De band met haar vrienden en kinderen is sterk en liefdevol. Als familie plannen zij jaarlijks een korte vakantie, vaak skiën, en de verjaardagen en feestdagen worden altijd gevierd. Sinds enkele jaren is zij een dag per week oppasoma, hier geniet ze van. Haar omgeving omschrijft haar als een doorzetter, integer, flexibel en gestructureerd.

Hoewel zij zeer tevreden is met haar leven nu, weet zij ook dat de dialoog, gezelligheid en intimiteit met een gelijkgestemde man haar leven zal verrijken. Voor haar ben ik op zoek naar een warme en fijne, ook romantische, man. Hij is zelfstandig, ondernemend en heeft voldoende eigen interesses. Hij leidt een goed leven, is energiek, prettig in het contact en gaat goed en verzorgd gekleed. Een man die nu ook van het leven geniet en samen met haar de slingers gaat ophangen.

Hartelijke, leergierige, empathische vrouw, 84

Kunsthistorica, weduwe, Zuid-Holland

Zij is een bescheiden, hartelijke, enigszins verlegen, intelligente en leergierige vrouw met interesse in wat mensen bezighoudt en beweegt. Ze gaat vlot en smaakvol gekleed. Zelf kent zij zich ook als een oermens die enorm kan genieten van de krachten van de natuur: onweer, vuur en storm. Hier wordt ze letterlijk blij van. Het contact met haar kinderen is prima. Haar kleinkinderen vinden haar een goede oma, ze neemt ze mee naar het Concertgebouw en ondernemen samen andere activiteiten. Zij houdt van zowel klassieke muziek als van evergreens, leest graag gedichten, romans en historische boeken. Regelmatig bezoekt ze een muziekuitvoering, toneel, museum, dans, ballet en film. Zij werkt als vrijwilliger binnen de archeologie. Sinds enige tijd studeert zij cello, ook maakt zij deel uit van een historische leesclub en onderhoudt haar sociale contacten. Haar herenhuis, in een fijne, rustige buurt nabij het centrum van een cultuurrijke en prettige stad voelt vertrouwd. Zij is gezond, loopt of fietst regelmatig naar het centrum en in haar omgeving, het is haar manier om in beweging te blijven.

De man die ik voor haar zoek is een beschaafde man met goede manieren, absoluut correct Nederlandssprekend. Hij geniet oprecht van klassieke muziek (vooral van Mahler, de liederen van Schubert en de Mattheus Passion) enz., van gedichten en zingen (het hoeft niet mooi te zijn). Hij is een redelijk fitte leeftijdgenoot met een eigen sociaal leven en misschien wel een baard.

Charmante, bewust genietende vrouw, 62

Hbo opleiding, weduwe, Brabant

Een prettige persoonlijkheid, open en makkelijk in de omgang, zorgzaam en warm met een vrolijke, in de ander geïnteresseerde, uitstraling. Zij is oplossingsgericht en positief gestemd. Haar familie, (klein)kinderen en vrienden zijn heel belangrijk voor haar en komen graag langs in haar zonnige, lichte huis. Zij werkt een aantal dagen per week in de eerstelijnszorg. Verder geniet zij van culturele activiteiten, werkt zij in haar tuin, kookt en eet regelmatig voor en met vrienden/ familie en wandelt graag met haar hond. Zij geniet zeer van de schoonheid van de natuur en is graag buiten. Steeds meer is zij zich ook bewust van de waarde hiervan en van de mensen om haar heen, daarvoor is zij dankbaar en geniet er nog intenser van dan voorheen. Zij golft soms, wandelt, zwemt en fietst. Haar gezondheid en conditie zijn goed. Ze kan goed alleen zijn maar ze mist een maatje, de intimiteit van een liefhebbende, gelijkgestemde, partner om elkaars leven te verrijken en meer samen te delen. Ik zoek voor haar een evenwichtige, hartelijke man bij wie haar kinderen en hond welkom zijn.

 

Bevlogen en boeiende man, beeldend kunstenaar, 78

Academisch niveau, België

-in contact-

Schilderen is zijn passie. Dagelijks vind je hem in zijn atelier, om te schilderen, te schrijven en te lezen. Het is zijn manier om zijn geest wakker te houden. Verder is hij veel op pad om zijn werk naar tentoonstellingen in binnen en buitenland te brengen en te halen. Al decennialang exposeert hij in meerdere musea en diverse galeries en maakt zijn werk onderdeel uit van musea en grote en kleine particuliere verzamelingen. Naast de beeldende kunst is er bij hem ook de liefde voor klassieke muziek, filosofie en poëzie van de Vijftigers. Hij geniet van af en toe een reisje, een sfeervol gedekte tafel en een maaltijd met aandacht. Zelf kan hij goed koken.

Een geboren Belg die na tientallen jaren in Nederland te hebben gewoond, daar doceerde aan een kunstacademie en werkzaam was als beeldend kunstenaar, recent verhuisd is naar de Belgische provincie Limburg waar hij meer rust en ruimte heeft. Hij is gedisciplineerd en zeer georganiseerd, veeleisend naar zichzelf, hij houdt van kwaliteit. Met zijn dochters en hun gezinnen is het contact goed.

Zelf zegt hij dat je geen man kunt zijn zonder vrouw. Hij mist de dynamiek, de warmte en aandacht van en voor een geliefde. De vrouw naar wie hij verlangt is een nieuwsgierige, slanke, stijlvolle, mooie, beetje bijzondere en stabiele vrouw. Een ontspannen, niet al te burgerlijke, goed ontwikkelde vrouw met analytisch vermogen die hem de ruimte laat (deze zelf ook nodig heeft) en bij wie hij zich weer man kan voelen.

Jeugdige, bezielde vrouw met lef en levenslust, 80’er

Kunsthistorica, Amsterdam

Een vrolijke, enthousiaste, intellectuele, gedisciplineerde, aantrekkelijke, sociale en spontane vrouw met lef en doorzettingsvermogen. Ze gaat smaakvol, een beetje arty, gekleed en ziet er heel goed, naturel en jeugdig uit. Zij werkt nog aan publicaties, houdt lezingen en is zeer betrokken bij ontwikkelingen binnen haar vakgebied. Zij wil haar bijdrage leveren aan de maatschappij, zoals ze dat al haar hele leven (met verve) doet. De levenslust en nieuwsgierigheid spat van haar af, het is voor haar ook de reden om op zoek te gaan naar haar lief, een goed uitziende intellectuele man afkomstig uit een gestudeerd en/of artistiek milieu. Ze zoekt een trouwe man, om liefde en aandacht voor elkaars leven en interesses te delen. Een lieve, leuke en ook nog fitte man met een brede belangstelling die ook van ontspanning en rust houdt. In haar ruime appartement aan het water omringt zij zich met haar boeken, een piano, bureau en veel kunst van vrouwen en andere dierbare stukken. Het is een heerlijke plek waar het gonst van creativiteit. Ook zingt ze in een koor, neemt deel aan een leesclub, wandelt met een vaste groep en onderhoudt haar sociale contacten. Uitjes naar de opera, het concertgebouw, een bioscoop of musea vindt zij erg fijn. Het contact met haar kinderen en kleinkinderen is goed. Zij leest de NRC, kunstbladen en het Historisch Nieuwsblad. Recent maakte zij een muziekreisje. Zo nu en dan een kort reisje hoort er ook bij.

Optimistische, nieuwsgierige vrouw, 79

Academisch niveau, weduwe, Utrecht

-in contact-

Een charmante, sociale, leergierige en levenslustige vrouw. Ze gaat stijlvol gekleed. Haar lichte appartement is ruim en zonnig, veel zorgvuldig uitgekozen kunstwerken vonden hier hun plek. Met veel plezier volgt ze al jaren leergangen bij HOVO, vaak in combinatie met een buitenlandse reis. Ze is zeer geïnteresseerd in geschiedenis, kunststromingen en andere culturen.

Haar leven is gevuld met vrijwilligerswerk, haar deelname aan een filmclub en fikse wandelingen met vrienden, zowel in de natuur als in de stad. Ze leest veel en houdt zich op de hoogte van de actualiteiten in de wereld. Reizen, gezelligheid, samen lachen en plezier maken, lekker uit eten, dat alles geeft haar leven kleur. Met trouwe vrienden en haar kinderen en kleinkinderen onderhoudt ze warme contacten. De man die bij haar past is academisch opgeleid, gezond en energiek. Ze zoekt diepgang en intimiteit, wil meer samen delen en samen genieten.

Aantrekkelijke, meisjesachtige vrouw, 63

Arts, Oost- Nederland

-in contact-

Een knappe, zachtaardige, slimme, serieuze, meisjesachtige vrouw met ethisch bewustzijn. Ze gaat smaakvol en vrouwelijk gekleed en straalt warmte, liefde voor haar omgeving, stijl en klasse uit. Haar kinderen vinden haar een lieve, intelligente, zorgzame en meelevende moeder en vrienden kennen haar als charmant, open, bescheiden, integer, authentiek, onafhankelijk en geïnteresseerd. Zelf kent ze zich ook als plichtsgetrouw en soms wat afwachtend en secundair reagerend.

Haar leven is gevuld met een intensieve maar prettige baan als arts en ze golft met veel enthousiasme. Ze geniet enorm van concerten, voornamelijk klassieke muziek en zang, maar ze houdt ook van popmuziek, van film en musea. Haar huis is een aangename plek in een fijne buurt met waardevolle vrienden, rust en ruimte. De man die bij haar past is stabiel, galant en voorkomend, academisch opgeleid, integer en respectvol. Hij werkt, golft misschien wel, houdt ervan naar concerten te gaan en zoekt een vrouw om ervaringen mee te delen en herinneringen mee te maken.

Prettige, creatieve en muzikale vrouw, 66

Sociaal geograaf, weduwe, Amsterdam

-in contact-

Haar warme en open uitstraling komt je tegemoet wanneer je haar spreekt. Een wereldse, ook wat speelse, vrouw met een onderzoekende geest, levenslustig, met humor, intuïtief, avontuurlijk en met een groot organisatietalent. Zij is makkelijk in de omgang, wil graag dingen helder en in harmonie oplossen. Meerdere dagen per week werkt zij als projectmanager aan duurzaamheidsprojecten; ook hierin verkent zij, met hart en ziel, graag nieuwe terreinen. Het functioneren van de stad in al zijn facetten fascineert haar. Zij is sportief, vaak spelverdeler, en in organisaties vaak de spil die initiatieven neemt en anderen laat scoren. In vriendenverband neemt zij ook vaak het voortouw. Wekelijks speelt ze zowel in een symfonieorkest als kleine blazersgroep, ze tennist, bezoekt film, kunst- en cultuurpodia en onderhoudt haar warme vriendschappen met familie en vrienden maar ze houdt ook van stilte en rust. Ze reist graag maar is terughoudend met vliegen en houdt van onverwachte ontmoetingen. Dagelijks leest ze de NRC en de Correspondent. Haar heerlijke charmante huis staat op “de mooiste plek van Amsterdam”, hier geniet zij van de tuin, het water en uitzicht. Met haar, uitwonende, zoon heeft zij een hechte band.

De man die ik voor haar zoek is een leeftijdgenoot, goed verzorgd, een beetje speels, met een eigen stijl, wat non conformistisch. Zijn interesse is breed, hij is intelligent, sportief, handig, flexibel, gezond en houdt van actief bewegen. Hij is toegankelijk, hartelijk en warm, houdt van natuur,  muziek en cultuur en verlangt ook naar een liefdevolle en gelijkwaardige relatie.

Muzikale, sportieve en mooie vrouw, 63

Hbo opleiding, weduwe, regio 035

Energiek, sportief, charmant, meisjesachtig, jong, vrolijk en muzikaal zijn woorden die haar typeren. Zij is serieus en betrokken, mensen voelen zich snel bij haar op hun gemak. Zelf kent ze zich als iemand die positief en genuanceerd denkt en kan genieten van hele kleine dingen. Haar kinderen, vrienden en vriendinnen kennen haar als warm, geïnteresseerd, ondernemend, attent, communicatief, hartelijk, trouw en ook wel stoer en sterk. Haar netwerk is groot en ze houdt van veel sociale afspraken, liever in klein verband dan in grote groepen.

Vier dagen per week heeft ze een intensieve baan die haar voldoening geeft en ze geniet er daarnaast van om wekelijks op hoog amateurniveau te musiceren. Muziek, actief bewegen (tennissen, sportschool, wandelen, fietsen) en koken zijn haar belangrijkste interesses. Recent is ze begonnen met leren bridgen. Ze gaat graag naar een museum, filmhuis, concert, dans, theater en besteedt tijd aan klussen en aan haar tuin. Bezigheden die ze ook graag samen met een partner zou willen doen.

Ze heeft een goed leven, maar mist een liefhebbende partner met wie zij op termijn zou willen samenwonen. Hij is een aantrekkelijke, sportieve, slanke man, energiek en verzorgd, stoer maar ook lief en attent, een leeftijdgenoot met humor en stijl, academisch niveau, ondernemend, handig, gezellig, met een prettig sociaal leven. Houdt van (samen) koken en van muziek. Een natuurliefhebber met ook een brede culturele interesse. Een evenwichtige man, net als zij afkomstig uit een warm (niet religieus) nest.

Sprankelende, liefdevolle vrouw, 67

Academica, Zuid-Holland

Zij is een aantrekkelijke, enthousiaste en innemende vrouw met een warme, vrouwelijke, verzorgde uitstraling. Vrienden kennen haar als een gezellige, gulle en gastvrije vrouw met humor, diepgang en een groot hart. Een persoonlijkheid, daadkrachtig maar ook kwetsbaar, eerlijk en integer, lief en met lef, enthousiast en ondernemend, met een brede interesse: van kunst en cultuur tot natuur en bewegen. Een optimist die snel contact legt en goed kan luisteren en analyseren. Zij heeft haar leven op orde, maar mist wel een liefhebbende partner. Ze is de trotse moeder van twee zoons, zij kennen haar als lief, meelevend, levenslustig en wat eigenwijs. Ze is trouw aan de mensen om haar heen, en onderhoudt haar lange vriendschappen met liefde en zorg. Na haar studie Rechten maakte zij carrière bij enkele grote bedrijven. Haar huis is met smaak en kleur ingericht. Als echt buitenmens geniet ze van groen, bergen en zee, fietsen, wandelen en skiën en dan ook graag iets zien en ondernemen. Ze geniet van kleine dinertjes, verdiept zich nu in wijn, uit of thuis, fotografie, gaat naar musea en sportschool en maakt regelmatig een stedentrip of andere reis. Daarnaast heeft ze enkele bestuursfuncties waar ze tijd aan besteedt.

De energieke, intelligente man met stijl die ze graag zou ontmoeten en met wie ze van alles wil doen en ontdekken is een warme persoonlijkheid die met de nodige zelfspot en relativeringsvermogen in het leven staat. Hij is initiatiefrijk, empathisch en prettig om naar te kijken.

Charmante, warme en sportieve man, 71

Hbo opleiding, weduwnaar, Amsterdam

-in contact-

Hij is een sociale, intelligente man met een jonge, energieke uitstraling,  fonkelende ogen en een eigen stijl. Een man in balans die ervan houdt om anderen te verzorgen en te plezieren. Zo organiseert hij graag leuke uitstapjes, kookt hij heerlijke maaltijden en biedt hij familie en vrienden een luisterend oor.

Na een achtergrond in dans en theater startte hij zijn eigen bureau, liet dit met succes bloeien en verkocht het meerdere jaren geleden. Nu tennist hij veel, leest literatuur en meerdere kranten en tijdschriften, wandelt en fietst, bezoekt voorstellingen en tentoonstellingen en maakt plannen. Met enige regelmaat doet hij vrijwilligerswerk.

Een mooie en warme vader met een sterke band met zijn dochter die recent haar master heeft afgerond. Met haar maakt hij reisjes en ze eten regelmatig samen.

De fitte vrouw met flexibele geest met wie hij een gelijkwaardige relatie met liefde en diepgang wil opbouwen is slank, vrouwelijk, wat jonger dan hij, ontwikkeld, integer, sportief en misschien wel enigszins excentriek. Zij woont in Amsterdam of directe omgeving.

Sportieve, positieve en kunstzinnige vrouw, 52

Hbo opleiding, Noord-Holland

Zij is een lieve, gezellige, slanke, uiterst trouwe en sociale vrouw, een mooie vrouw en doorzetter met een groot hart. Een levensgenieter met veel positieve energie, een heldere lach, die ook geniet van het goede leven met een glas wijn en een lekker maal in een fijn restaurant. De verbondenheid met haar vrienden en familie en betrokkenheid bij mensen en werk is groot. In haar werk als docent tekenen/schilderen betekent ze veel voor haar cursisten, kunst opent mensen en is helend.

Ze woont in de Randstad en geniet er van heel veel kunst en cultuur, haar vrienden, de bios, samen eten, de parken en meer. Wel mist ze de laatste jaren steeds vaker de natuur en de bijbehorende rust. Lange afstanden wandelen met vrienden zijn haar ontspanning, ook loopt ze regelmatig hard, schaatst en skiet.

Tijdens de coronapandemie kwam ze tot het inzicht dat haar leven goed is met veel fijne vrienden maar dat zij de intimiteit mist van een liefdesrelatie. De man die zij zoekt is een sociaal mens met warme vriendschaps- en familiebanden. Een bevlogen man met een passie. Hij heeft een fijne baan waar hij plezier in heeft, is cultureel geïnteresseerd en geniet ook zeer van lekker buiten zijn in de natuur.

Levenslustige, enthousiaste vrouw, 90

Weduwe, Gooi-en Vechtstreek

Een charmante, optimistische en vrolijke vrouw die gezelligheid zoekt in een fijne vriendschapsrelatie met een prettige, goed ontwikkelde, man. Zij leidt een goed leven, geniet van geschiedenis, lezen, bridgen, reisprogramma’s, goede Franse films, spelletjes met haar kleinkinderen, regelmatig uitgaan naar een concert, een lezing of een ballet, heerlijk uit eten met haar vriendinnen en familie.

Zij is nog redelijk fit en met haar auto rijdt zij nog makkelijk naar diverse plaatsen en ze geniet van deze vrijheid. Haar sfeervolle appartement in het Gooi is  heerlijk ruim met een fijn terras.

Ze kan goed alleen zijn, geniet daar ook van, maar ze zou het reuze gezellig vinden om een aantal keren per week, afhankelijk van de man, leuke dingen te ondernemen en te genieten van elkaars gezelschap. Een levensgenieter, ook nog redelijk fit, met een opgewekt karakter.

Erudiete en fantasierijke man, 90

em. hoogleraar, weduwnaar, Overijssel

-in contact-

Een bijzonder aardige, gezonde en vitale, heldere en intellectuele man die muzikaal is onderlegd. Hij is open, betrouwbaar, wat eigenzinnig en in het bezit van een grote fantasie, een boeiend verteller.

Tijdens zijn jarenlange loopbaan als hoogleraar hield hij zich bezig met vraagstukken rondom vrede, veiligheid, (kern) bewapening en ontwapening.

Hij woont heerlijk in een kleine buitenplaats met een grote parktuin, het is er een oase van rust. Zijn huis is modern ingericht met comfortabel meubilair en een vleugel. Met zijn kinderen, hun partners en kleinkinderen is het contact plezierig.

Luisteren naar muziek, in het bijzonder piano- en zigeunermuziek en zelf pianospelen zijn favoriete bezigheden. In het verleden componeerde hij regelmatig. Hij leest veel over politiek en geschiedenis en dagelijks de NRC, tijdens zijn loopbaan schreef hij veel wetenschappelijke boeken. Hij geniet van een concert, een tentoonstelling, af en toe uit eten en tuinieren.

De vriendin die bij hem past is slank, aantrekkelijk, intelligent en prettig in de omgang. Met haar kan hij over de meest uiteenlopende onderwerpen spreken en genieten van elkaars gezelschap. Zij woont, net als hij, in de regio Ommen, rookt niet en is niet kerkelijk.

Gun uzelf de stap naar verbondenheid!

‘Ensemble bemiddelt met verve’